top of page
  • Εικόνα συγγραφέαNeocleous Lab

Εποχικές λοιμώξεις

Έγινε ενημέρωση: 8 Ιαν 2023

Στους φθινοπωρινούς μήνες είναι η περίοδος που αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες #λοιμώξεις του #αναπνευστικού, οι οποίες θα ταλαιπωρήσουν, σχεδόν μέχρι την άνοιξη, εκατομμύρια ανθρώπους και μαθητές.

#Συνάχι, #πυρετός, #βήχας και #πονόλαιμος που σπάνια παρουσιάζουν επιπλοκές κυρίως σε άτομα υγιή. Η #θεραπεία τους δεν απαιτεί αντιβίωση παρά μόνο χορήγηση ανακουφιστικής αγωγής με παυσίπονα, αντιπυρετικά αλλά και καλή #διατροφή.


Αν και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κοινό #κρυολόγημα αυτές οι λοιμώξεις, δυστυχώς, είναι άκρως μεταδοτικές. Μεταδίδονται με την ομιλία, τον βήχα, τη χειραψία αλλά και μολυσμένα αντικείμενα. Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας παρά μόνο στοιχειώδη μέτρα πρόληψης, αποφυγή κλειστών χώρων με συνωστισμό, πλύσιμο χεριών, μάσκα και γάντια όπου αυτό απαιτείται.


Πολλά από τα συμπτώματα έχουν κοινά με άλλες σοβαρότερες γρίπες και ιούς της εποχής και με τη σύσταση του γιατρού μας μπορούμε να κάνουμε #εξετάσεις για να μπορούμε να έχουμε την σωστή διάγνωση και να αποκλείσουμε κάθε ανησυχία.

Πηγή (iatronet.gr, 2021)

Κλινικά Εργαστήρια Νεοκλέους

Diagnostic clinical centres Limassol

Neocleous Lab




2 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page