top of page
  • Εικόνα συγγραφέαNeocleous Lab

Παγκόσμια ημέρα καρκίνου του πνεύμονα

Ο καρκίνος του #πνεύμονα εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους παγκοσμίως, με περισσότερες διαγνώσεις ετησίως από τους καρκίνους του μαστού, παχέος εντέρου και προστάτη μαζί. Υπολογίζεται ότι ο καρκίνος του πνεύμονα ευθύνεται για σχεδόν έναν στους πέντε θανάτους από καρκίνο παγκοσμίως. (1τη Αυγούστου)

Είναι μια ασθένεια που μπορεί να #προληφθεί. Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του #καρκίνου περιλαμβάνουν τα προϊόντα καπνού, τα βιομηχανικά προϊόντα (ουράνιο, ακτινοβολία, αμίαντος), την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις #διατροφικές ελλείψεις. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κρίσιμος παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο #καρκίνου_του_πνεύμονα είναι η μακροχρόνια αναπνοή #καρκινογόνων_υλικών.

Το #κάπνισμα ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου του #πνεύμονα κατά 94% ενώ ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι 24-36 φορές υψηλότερος στους #καπνιστές από ότι στους μη καπνιστές.

Μια και είναι μέρα #ευαισθητοποίησης και #αισιοδοξίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η είσοδος νέων #φαρμάκων και της #ανοσοθεραπείας έφεραν αύξηση της επιβίωσης των #ασθενών και βελτίωσαν σημαντικά και την #ποιότητα_ζωής τους που είναι μια επανάσταση στο χώρο του καρκίνου του πνεύμονα.

Κλινικά Εργαστήρια Νεοκλέους

Diagnostic clinical centres Limassol

#gesi ΓεΣΥ - Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας

Neocleous Lab



2 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page