top of page
  • Εικόνα συγγραφέαNeocleous Lab

Παγωμένα άκρα. Πότε είναι ανησυχητικό;

Τα κρύα χέρια και πόδια είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος κατά την #χειμερινή_περίοδο χωρίς απαραίτητα να κρύβουν άλλη αιτία.

🌬

Αν όμως αυτό συμβαίνει ακόμα και σε ήπιες θερμοκρασίας, και προκαλούν αλλαγές στο χρώμα ή σκλήρυνση του δέρματος με πληγές στις άκρες των δακτύλων τότε πρέπει να ελέγχονται από τον #προσωπικό_γιατρό σας για να κάνει τη σωστή #διάγνωση και να σας συστήσει #θεραπεία.

👩‍⚕️

Οι πάσχοντες δεν αντιμετωπίζουν συνήθως σοβαρά προβλήματα, αρκεί να λαμβάνουν επαρκή μέτρα προστασίας από το #κρύο, δηλαδή να φορούν γάντια και κάλτσες και να είναι σωματικά δραστήριοι, προκειμένου να βελτιώσουν την κυκλοφορία του #αίματος και να αποφευχθούν τα κρυοπαγήματα.

Τα κρύα άκρα σε συνδυασμό με μόνιμη κούραση μπορεί να είναι σύμπτωμα #υποθυρεοειδισμού, ενώ στου ηλικιωμένους με κράμπες και μη φυσιολογικές αλλαγές στα νύχια, μπορεί να είναι ένα σημάδι περιφερικής #αρτηριοπάθειας, μιας κατάστασης που προκαλεί απόφραξη ή στένωση των αρτηριών που αυτά πρέπει να ελεγχθούν με #εξετάσεις_αίματος.

📄

Γενικά, τα #κρύα_άκρα δεν εμπνέουν ανησυχία άλλα όταν τα συμπτώματα αυξάνονται τότε η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία κρίνεται απαραίτητη.

🔬 Κλινικά Εργαστήρια Νεοκλέους

Diagnostic clinical centres Limassol Neocleous Lab

⚕️#gesi @gesy_cyprus ΓεΣΥ - Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας

🧫🧪💉

🦠🧬🩸#coldhandswinter



2 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page